Jei yra vienas dalykas, kuris niekada neišeina iš mados, tai šie rudo sviesto mėlynių bandelės. Iš pradžių jie buvo pagaminti 2009 m., tačiau jie vis dar yra begaliniai – šilti, riešutiniai ir kupini sultingų mėlynių.
Leiskite jums šiek tiek pasivaikščioti prisiminimų juosta – atgal į 2009 m., kai raudonasis aksomas turėjo savo akimirką, ir aš ką tik atradau gyvenimą keičiančią rudo sviesto magiją. Aš taip pat tikriausiai labai giliai įsijaučiau į savo šoninių dalių ir kaklo papuošalų erą, kai šie rudo sviesto mėlynių bandelės pirmą kartą papuošė tinklaraštį. Mada buvo trumpalaikė, tačiau mėlynių bandelės nuo to laiko buvo pagrindinis dalykas. Šiuos bandeles gaminau daugiau kartų, nei galiu suskaičiuoti per pastaruosius metus. Jei recepto nebūčiau iki galo išmokęs atmintinai, jis tikrai būtų užklijuotas mano virtuvės spintelėje kaip slaptas šeimos palikimas.
Paskubėk į šią vasarą – šį mėlynių bandelių receptą gaminau per atostogas su Willu ir kai kuriais draugais. Mes buvome Hamiltono ežere, Arkanzaso valstijoje, ir bandėme išmėginti vasarą, kuri, tiesą sakant, atrodė, kad ji tiesiog slysta pro pirštus. Kažkaip prisiminimas apie šias bandeles, valgomas šiltas verandoje virš ežero? Tai neišslydo pro pirštus, ačiū Dievui.
Per daugelį metų receptas daug nepasikeitė, bet Karlee pagaliau suteikė jai tokios meilės, kurios nusipelnė. Taigi čia yra jūsų draugiškas priminimas, kad šį savaitgalį padovanokite sau šiltą, sviestinį, mėlynėmis pripildytą rytinį pyragą. Jie yra atminties kūrėjai, net ir smulkmenose.
Štai ingredientai, kurių jums prireiks norint pagaminti mano mėgstamus mėlynių bandeles:
• universalūs miltai
• nesūdytas sviestas ištirpsta iki rudos spalvos ir kvapo
• granuliuotas cukrus
• kepimo milteliai
• košerinė druska
• šviežios mėlynės
• nenugriebtas pienas
• dideli kiaušiniai
• vanilės ekstraktas
Pirmiausia apkepame sviestą. Ištirpinkite jį nedideliame puode ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Jis putos ir burbuliuos, tarsi pykčio priepuolis – toliau stebėkite, kol keptuvės dugne susidarys rudos dėmės. Taip pat kvepės riešutiškai ir nuostabiai. Kai gausite tą auksinį gėrį, perkelkite į nedidelį dubenį, kad atvėstų (ir nustokite ruduoti).
Kol sviestas vėsta, dideliame dubenyje išplakite vieną visą kiaušinį, papildomą trynį (tam sodriam, švelniam trupiniui), šiek tiek pieno ir gausiai šlakelį vanilės ekstrakto. Dabar plakdami lėtai įlašinkite į atvėsusį rudą sviestą – taip viskas susimaišys į vientisą, skanų mišinį. Tai atlikę, galite pereiti prie sausų ingredientų ir tų sultingų mėlynių!
Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską, kad tolygiai susimaišytų, prieš suberdami miltų mišinį į šlapius ingredientus. Pažvelkite į visas tas nuostabias rudo sviesto dėmeles. Skonis: prabanga. Įdėkite mėlynių, kurių bus visiškai per daug – tešlą sulenkite gumine mentele ir neškite toliau.
Ar šiam receptui galite naudoti šaldytas mėlynes?
Taip, visiškai! Tiesiog atitirpinkite ir nusausinkite uogas prieš sulankstydami jas į tešlą.
Kai tešla paruošta, laikas iškloti bandelių formą popieriniais keksiukų puodeliais. Kiekvieną ant viršaus gausiai pabarstykite sviestiniu streuseliu, suteikdami jiems puikų saldų traškumą, ypač jei esate nesąžiningi ir įpilkite graikinių ar pekano riešutų.
Kepimo skardą pašaukite į orkaitę, kepkite ant vidurinės arba viršutinės grotelės, kad tolygiai pakiltų ir auksinės spalvos. O aromatas? Žvakės vertas.
Šį savaitgalį pasivaikščiokite su manimi atminties takeliu! Kepkite juos, dalinkitės jais ir leiskite jiems tapti jūsų istorijos dalimi. Mes visada čia buvome kartu.
Daugiau bandelių receptų? Taip tikrai!
Labai rekomenduoju šiuos Tobulai jaukūs moliūgų bandelės arba šie Mažos partijos citrininių aguonų bandelės!
Spausdinti


Rudinto sviesto mėlynių bandelės
Paruošimo laikas:
20 minučių
Virimo laikas:
20 minučių
Visas laikas:
apie 40 minučių
Išeiga:
12 bandelės 1x
Kategorija:
pusryčiai, priešpiečiai
Metodas:
kepimas
Ingredientai
Skalė
Instrukcijos
- Įdėkite lentyną į viršutinį orkaitės trečdalį ir įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių F. Išklokite bandelių formą popieriniais įdėklais.
- Ištirpinkite sviestą nedideliame puode ant vidutinės ugnies. Stebėkite sviestą. Ištirpinkite ir pakepinkite sviestą, kol keptuvėje atsiras rudi gabalėliai. Traškėjimas nuslūgs, o sviestas po to gana greitai pradės ruduoti. Atidžiai stebėkite. Nuimkite nuo ugnies.
- Pieną, kiaušinį, trynį ir vanilę išplakti iki vientisos masės. Įpilkite rudojo sviesto ir išmaišykite, kad susimaišytų.
- Vidutiniame dubenyje išplakite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Įpilkite pieno ir sviesto mišinį vienu metu ir atsargiai išmaišykite, kad susimaišytų. Švelniai, bet kruopščiai suberkite mėlynes.
- Tešlą padalinkite į bandeles ir tolygiai paskirstykite.
- Užpilui paruošti: visus ingredientus sudėkite į dubenį ir pirštų galiukais patrinkite iki trupinių. Tolygiai pabarstykite ant tešlos puodeliuose.
- Kepkite, kol apskrus ir taps traškūs, o į bandelės centrą įsmeigtas medinis pagaliukas išeis švarus, maždaug 18-20 minučių. Atvėsinkite keptuvėje ant grotelių 15 minučių, tada išimkite iš keptuvės. Patiekite šiltą arba kambario temperatūros.